maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ranskalainen manikyyri kotikonstein


Kuten lupailin niin tein teille pari ns. erikoispostausta. Tai ei näissä varmaan mitään kovin erikoista ole, mutta ainakaan eivät oo niitä mun perus asukuva-maddenkuva-postauksia, vaan tällä kertaa päätin ottaa kuvat eri vaiheista kun teen ranskikset ja kirjoittaa ohjeet tänne! :-)
 
1. Poista edelliset lakat jos sellaiset oli todella tarkasti, koska ranskalainen manikyyri ei peitä pieniä ylijäämiä (eli esim. kynsien sivut tarkasti, koska niihin yleensä jää lakkaa!)
 
 2. Tarvitset klassiseen ranskikseen valkoisen ja läpinäkyvän kynsilakan. Itse käytin täysin läpinäkyvän sijasta tuollaista väritöntä mihin oli sekoitettu hileitä.
 3. Ja sen lisäksi teippiä...
4.  ... jota tarvitaan siihen, että asetat teipit kyntesi päälle mutta jätät kärjen vapaaksi. Kannattaa ensin tehdä yksi käsi valmiiksi ja aloittaa vasta sitten seuraava. Varmista, että teipit ovat suorassa.
5. Sen jälkeen kun olet kiinnittänyt jokaiseen kynteesi teipin, ota valkoinen lakka ja lakkaa kynsien kärjet kokonaan valkoiseksi. Ei haittaa jos lakkaa menee teipille, ja oikeastaan sitä olisi hyvä vähän mennäkin, jotta teippien poistovaiheessa lakan reuna olisi täysin suora.
6. Odota lakan kuivumista ja aloita teippien irrottaminen. Älä vedä liian hitaasti, mutta älä myöskään repäise, vaan tee se rauhallisesti seuraten kokoajan miten lakan seura pysyy kasassa. Voit painella lakkaa hellästi sormilla, mikäli reuna vähän kohoaa.
7. Huomioithan, että kuivuminen saattaa kestää kauan. Mutta kun uskot, että lakka ei liiku vaikka vetäisit sen päältä uudestaan, voit aloittaa värittömän/kimallelakan yms. levittämise. Tämän vaiheen on tarkoitus saada paljas kynsi kiiltämään, sillä teippi voi jättää siihen jotain kuivia kohtia. Vedä lakkaa myös valkoisen osan päälle,jotta väri kestäisi kauemmin eikä alaisi halkeilemaan.
8. VALMISTA! Vaiheet voi tehdä myös siten, että lakkaa ensin kaikki kynnet nuden värisellä lakalla. Muistathan aina odottaa kuivumista! Kun aloitat toisen käden kynsien lakkaamisen, ole varoivainen, sillä ensimmäisen käden kynnet eivät ole pakosti vielä kovettuneet ja niihin saattaa tulla ns. haalentumia.

Tänään Vilma tuli viimein kotiin, ja me "juhlittiin" Millan synttäreitä antamalla meidän lahjat. Onnea vielä Millalle vaikka oikeista synttäreistä onkin jo viikko!:)

Ei kommentteja: